Top Ad unit 728 × 90

Τελευταία Νέα

Τελευταία Νέα

Android TV vs Samsung Tizen vs Firefox OS vs LG WebOS: Ποια είναι η διαφορά;


Χιλιάδες επιχειρήσεις παρουσίασε το νέο υλικό στην έκθεση CES 2015 στο Λας Βέγκας την περασμένη εβδομάδα, και μερικά από τα πιο ενδιαφέροντα κομμάτια που εμπλέκονται έξυπνες τηλεοράσεις. Όπως πάντα, εξαιρετικά οθόνες υψηλής ευκρίνειας ήταν όλη η οργή, αλλά φέτος, υπήρξε μια σαφής έμφαση στο λογισμικό τροφοδοτεί αυτές τις οθόνες.
Το πάτωμα δείχνουν γείσο με το Android TV-powered τηλεοράσεις, Tizen-powered τηλεοράσεις, Firefox-powered τηλεοράσεις, και η LG WebOS 2.0-powered τηλεοράσεις, και όλοι εμφανίστηκαν σούπερ λείο και έξυπνος. Τα μάτια μας ήταν στον ουρανό, καθώς γιόρτασε μετά από τόνους του περιεχομένου υψηλής ζήτησης και εφαρμογές. Περάσαμε μερικά λεπτά με τα τέσσερα πλατφόρμες, σε μια προσπάθεια να καταλάβω το οποίο είχε την πιο πράγματα που αξίζει να παρακολουθήσετε και τα καλύτερα χαρακτηριστικά που αξίζει τον έλεγχο έξω.Παρόλο που ο καθένας είχε τη δική του πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα, θα παραδεχτούν ότι είχαν όλα τα κορυφαία. Και πιστεύουμε ότι θα συμφωνήσετε.

Android TV

Android τηλεόραση είναι ο διάδοχος του Google TV. Σχεδιασμένο να λειτουργεί σε τηλεοράσεις και συσκευές streaming media, είναι μια έξυπνη τηλεόραση πλατφόρμα από τη Google.
Παρά το γεγονός ότι το Android τηλεόραση ξεκίνησε επίσημα στις Οκτώβριος 2014 μέσω το υNexus Player, πολλές άλλες εταιρείες - συμπεριλαμβανομένων της Sony , η Philips, και η Sharp - παρουσίασε νέες τηλεοράσεις που τρέχουν Android τηλεόραση στην CES 2015 στο Λας Βέγκας.

Πώς το Android τηλεόραση δουλειά;

Διεπαφή χρήστη
Android TV είναι απλό να μαθαίνουν και να χρησιμοποιούν. Όταν ανάψουν σας τηλεόραση ή set-top box, θα δείτε την κύρια οθόνη / αρχική οθόνη. Είναι γεμάτη με μια κάθετη ροή των γραμμών, και να περιηγηθείτε μέσα σε κάθε σειρά από αριστερά προς τα δεξιά. Η πρώτη σειρά είναι μια λίστα με όλα τα πράγματα που παρακολουθήσατε πρόσφατα.
άκυρος

Η δεύτερη σειρά είναι μια λίστα με όλες τις εφαρμογές που έχετε κατεβάσει, και κάτω από αυτό, θα δείτε μια λίστα με όλα τα παιχνίδια που έχετε κατεβάσει. Και τέλος, η τελευταία σειρά δεν είναι απαραίτητα μια σειρά, αλλά μάλλον μια περιοχή όπου μπορείτε να κάνετε κλικ για να αποκτήσετε πρόσβαση στις ρυθμίσεις.
Σύμφωνα με τη σειρά Apps, θα δείτε εικονίδια εφαρμογών για το Google Play Store ταινίες και μουσική και παιχνίδια. Θα πρέπει επίσης να δείτε πρόσθετες εφαρμογές για τις υπηρεσίες που έχετε ήδη κατεβάσει (όπως το Netflix, κροτάλισμα, και Hulu Plus). Κάντε κλικ σε οποιαδήποτε από αυτές τις εφαρμογές για να περιηγηθείτε και να βρείτε περιεχόμενο.
Φωνητική αναζήτηση
Android τηλεόραση υποστηρίζει φωνητικές εντολές, εφ 'όσον έχετε το απαραίτητο υλικό που θα επιτρέψει το Android τηλεόραση για να σας ακούσω. Για να πραγματοποιήσετε φωνητική αναζήτηση, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Nexus τηλεχειριστήριο παίκτη με ένα ενσωματωμένο μικρόφωνο, για παράδειγμα, ή ακόμα και η Sony είναι ένα έμμεσο τηλεχειριστήριο με ενσωματωμένο μικρόφωνο.
άκυρος

Εντολές που υποστηρίζονται φωνητικές περιλαμβάνουν αναφέροντας απλώς ένα βίντεο παιχνίδι ... ή πιο σύνθετες αναζητήσεις, όπως "Όλα τα βραβευμένος με Όσκαρ ταινίες από το 1989". Όταν θα έρθετε σε μια αναζήτηση, το Android τηλεόραση όχι μόνο θα σας δείξει όλα τα σχετικά αποτελέσματα στο Google Play, αλλά επίσης προκύπτει από το Netflix , Hulu , κ.λπ.
Όταν το κοσκίνισμα μέσω των αποτελεσμάτων, θα παρατηρήσετε βολικό καρτών παρακάτω.Περιέχουν ενημερωτικό κομμάτια όπως το ποιος είναι ποιος στην ταινία είστε έτοιμος να παρακολουθήσουν, άλλοι δημοφιλείς τίτλους από τον κύριο του έργου βίντεο παιχνίδι είστε περιήγηση, κλιπ του YouTube που χαρακτηρίζει το δράστη κοιτάζετε, και ούτω καθεξής.
Ένα από τα πιο cool χαρακτηριστικά στο Android τηλεόρασης είναι η δυνατότητα να το χρησιμοποιήσουν για τη χύτευση.
Αν δεν έχετε ένα ανδροειδές τηλεόραση συμβατή τηλεόραση , αλλά θέλετε να ρίχνει περιεχόμενο από σας φορητό υπολογιστή ή κινητή συσκευή για να σας τηλεόραση , θα πρέπει να αγοράσετε ένα dongle Chromecast HDMI από την Google και συνδέστε το σε σας τηλεόραση. Αλλά αν δεν έχετε στην κατοχή σας ένα ανδροειδές TV-powered τηλεόραση .
άκυρος

Android τηλεόραση έρχεται με το Chromecast built-in, που σημαίνει ότι μπορείτε να στείλετε τα πάντα, από ταινίες και μουσική για ακόμη καρτέλες του προγράμματος περιήγησης για να σας τηλεόραση (δεν Chromecast HDMI dongle που απαιτείται).

Tizen

Tizen είναι ένα νέο λειτουργικό σύστημα από τη Samsung, η οποία βασίζεται στον πυρήνα του Linux. Μπορεί να τροφοδοτήσει μια ευρεία ποικιλία συσκευών, συμπεριλαμβανομένων των έξυπνων τηλεοράσεων, smartphones, ταμπλέτες, εντός του οχήματος συσκευών ψυχαγωγίας, υπολογιστές, έξυπνες κάμερες, wearables, Blu - ray players, και το σπίτι συσκευές .
Samsung χρησιμοποιείται CES 2015 για να ανακοινώσει όλα τα νέα Smart TV lineup του. Αυτές οι τηλεοράσεις θα είναι οι πρώτες σειρές για να τρέξει Tizen.

Πώς λειτουργεί το Tizen;

Διεπαφή χρήστη
Πρώτα απ 'όλα: Tizen δεν έχει ξεκινήσει ακόμη.
Ως εκ τούτου, δεν μπορούμε να κάνουμε εικασίες για το πώς η τελική επανάληψη θα λειτουργήσει, αν και μπορούμε να σας καθοδηγήσει μέσα από μερικά από ό, τι η Samsung παρουσίασε το Pocket-χνούδι στην CES 2015. Όταν ενεργοποιήσετε για πρώτη φορά ένα Tizen-powered τηλεόραση , για παράδειγμα, θα χρειαστείτε να χρησιμοποιήσετε το απομακρυσμένο της Samsung για την πλοήγηση.
άκυρος

Το τηλεχειριστήριο υποστηρίζει χειρονομίες και λειτουργεί ως δείκτης, επιτρέποντάς σας να αιωρούνται και να επιλέξετε μία από τις τέσσερις λευκά σύμβολα στην κύρια οθόνη της τηλεόρασης. Αυτά τα σύμβολα βρίσκονται στην κορυφή (μενού), κάτω (έξυπνες δυνατότητες), αριστερά (χειριστήρια έντασης), και δεξιά πλευρά (επιλογές κανάλι).
Για να φτάσουμε στην αρχική οθόνη σας, που ονομάζεται επίσης το Smart Hub, κάντε κλικ στο κουμπί Smart Hub στο τηλεχειριστήριο της Samsung. Το Smart Hub είναι ουσιαστικά μια αποβάθρα που εμφανίζεται στο κάτω μέρος της οθόνης σας. Δείχνει τόσο χαρακτήρισε το περιεχόμενο και την πρόσφατη δραστηριότητα με τη μορφή πολύχρωμες εικόνες.
Θα χρησιμοποιήσετε και πάλι το τηλεχειριστήριο ως δείκτης για να μετακινηθείτε μέσα από τις εικόνες στο Smart Hub αποβάθρα . Αν δεν σας αρέσει χρησιμοποιώντας το χαρακτηριστικό δείκτη, μπορείτε πάντα να χρησιμοποιήσετε τις φωνητικές εντολές (μέσω ενός μικροφώνου με πλήκτρο στο τηλεχειριστήριο) ή κουμπιά φυσική αριστερό και δεξί βέλος στο τηλεχειριστήριο.
Πρέπει να το παραδεχτούμε απομακρυσμένη δείκτη της Samsung Smart Hub και μας θύμισε απομακρυσμένες δείκτη της LG και Launcher, αλλά περισσότερα για αυτό αργότερα.
Περιεχόμενο
Το τμήμα Recents στο Smart Hub σας δείχνει όχι μόνο τις πρόσφατες εφαρμογές, αλλά και στοιχεία όπως το ποια εισόδους και τα κανάλια που χρησιμοποιήσατε πρόσφατα. Η Προτεινόμενα ενότητα στο Smart Hub είναι περισσότερο σαν μια βιτρίνα του τι Samsung (και τους συνεργάτες του Samung) θέλουν να παρακολουθήσουν.
άκυρος

Η Προτεινόμενα ενότητα παρέχει επίσης πρόσβαση στο κατάστημα app Tizen, Tizen κατάστημα παιχνιδιών, υπηρεσιών Γάλα της Samsung, λειτουργία Search All, web browser, κέντρο Κοινοποίηση, και ο συνεργάτης υπηρεσίες τρίτων, όπως MgO, το PlayStation Τώρα, και η Amazon Άμεση βίντεο .
Είναι ασαφές εάν μπορείτε να αφαιρέσετε ή ακόμα και να αναδιατάξετε όλα τα εικονίδια που γεμίζουν τη Προτεινόμενο τμήμα, αλλά μπορείτε να καρφιτσώσετε εφαρμογές στην πρόσφατη ενότητα καθώς και διαγραφή εικόνων στην ενότητα Recents. Για να διαγράψετε όλα αυτά, απλώς μετακινηθείτε προς τα δεξιά και στη συνέχεια επιλέξτε "Διαγραφή" εικονίδιο που μοιάζει με ένα δοχείο απορριμμάτων.

Firefox OS (το σπίτι μου Οθόνη 2.0)

Ο Firefox είναι ένα λειτουργικό σύστημα από το ίδρυμα Mozilla, βασίζεται στον πυρήνα του Linux. Μπορεί να τροφοδοτήσει τα smartphones, τα δισκία, και έξυπνες τηλεοράσεις.
Panasonic χρησιμοποιεί το Firefox OS, αλλά έχει ανανεωμένη διασύνδεσης έξυπνης τηλεόρασης του για CES 2015 με το σπίτι μου Οθόνη 2.0. Το νέο σύστημα εξακολουθεί να τροφοδοτείται από το Firefox OS, αλλά μοιάζει πολύ διαφορετική από τις προηγούμενες εκδόσεις. Αυτή η σύντομη ανασκόπηση βασίζεται στην Panasonic του 2015 Smart TV lineup.

Πώς λειτουργεί το Firefox OS;

Διεπαφή χρήστη
Της Panasonic Firefox OS-powered τηλεοράσεις εκκίνησης σε μια αρχική οθόνη που διαθέτει ένα υψηλής ανάλυσης, προσαρμόσιμη σκηνικό. Επάνω στην κορυφή του εν λόγω σκηνικό είναι μια σειρά από (αρχικά) τρεις χρωματιστές εικόνες. Ονομάζεται «γέφυρες», που παρέχουν πρόσβαση στο Live TV, εφαρμογές και συσκευές.
άκυρος

Θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε το απομακρυσμένο της Panasonic για να επιλέξετε κάποιο από τα τρία καταστρώματα. Το Live TV κατάστρωμα, προφανώς, φέρνει ζωντανά τηλεοπτικά κανάλια σας, ενώ το κατάστρωμα Apps ανοίγει μια νέα οθόνη γεμάτη με όλες τις εφαρμογές που έχετε λάβει. Το κατάστρωμα συσκευές σας επιτρέπει να διαχειριστείτε συνδεδεμένων συσκευών όπως Blu - ray players.
Πέρα από τις τρεις προεπιλεγμένες καταστρώματα, μπορείτε να καρφιτσώσετε εφαρμογές στην αρχική οθόνη σας. Για να καρφιτσώσετε το Netflix, για παράδειγμα, να πάει στο κατάστρωμα Apps και να βρει το Netflix. Στη συνέχεια, θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε το τηλεχειριστήριο για να επιλέξετε Netflix και, στη συνέχεια, πρόσβαση σε ένα υπο-μενού των επιλογών που περιλαμβάνει το καρφώνει στην αρχική οθόνη σας.
Μπορείτε να καρφιτσώσετε ακόμη συνδεδεμένες συσκευές (σαν τα Windows 7 φορητό υπολογιστή ) ή ένα αγαπημένο κανάλι (όπως το κανάλι 06) στην αρχική οθόνη σας. Για να πλοηγηθείτε από την αρχική οθόνη σας καταστρώματα και καρφώθηκε εφαρμογές, χρησιμοποιήστε τα βέλη πλοήγησης ή ενσωματωμένο μικρόφωνο κουμπί στο τηλεχειριστήριό σας.
Φωνητική αναζήτηση όχι μόνο δείχνει αποτελέσματα από υπηρεσίες τρίτων, όπως το YouTube, αλλά και τις συνδεδεμένες συσκευές USB και το πρόγραμμα περιήγησης στο web.
Περιεχόμενο
Για να βρείτε το περιεχόμενο δεν είναι διαθέσιμο στην αρχική οθόνη, θα πρέπει να επιλέξετε το κατάστρωμα Apps. Θα σας δείξω τον Firefox Apps αγοράς, καθώς και ένα πλέγμα των εφαρμογών που περιλαμβάνει το Firefox OS προεπιλεγμένες εφαρμογές (όπως το πρόγραμμα περιήγησης στο Web και το ημερολόγιο) και επιπλέον εφαρμογές που έχετε κατεβάσει από το Apps Market.
άκυρος

Μπορείτε να κατεβάσετε μια μεγάλη ποικιλία από εφαρμογές όπως υπηρεσίες τρίτων. Τα παραδείγματα περιλαμβάνουν το Netflix , το YouTube , το Amazon Άμεση βίντεο , Vudu, Hulu Plus, και AOL On. Panasonic είπε ότι όλες οι παλιές Firefox OS Smart TV εφαρμογές είναι ακόμα διαθέσιμα.
Ειδοποιήσεις
Σύμφωνα με την Panasonic , Firefox OS Smart TV apps μπορεί να ωθήσει τις κοινοποιήσεις στην οθόνη σας. Κατά τη σύντομη hands-on, είδαμε την εφαρμογή Hubii σπρώξει έναν ήχο ειδοποίησης σε ένα ζωντανό κυριώτερο για ένα παιχνίδι ποδοσφαίρου της Μπαρτσελόνα.Εμφανίστηκε στην κάτω δεξιά γωνία της τηλεόρασης οθόνη.
άκυρος

Όταν πιέσαμε "ΟΚ" για την κοινοποίηση, άνοιξε μια είδηση ​​σχετικά με την ΗΠΑ κυριαρχούν 200 μέτρα δρόμου των ανδρών στο Παγκόσμιο Classic. Η είδηση ​​άνοιξε αμέσως, και η Panasonic υποσχέθηκε θα μπορούσαμε να εναλλαγή μεταξύ πολλών εφαρμογών που τόσο γρήγορα και εύκολα.

LG WebOS 2.0

Η LG ανακοίνωσε μια νέα έκδοση του WebOS του λειτουργικού συστήματος - που ονομάζεται WebOS 2.0 - που θα κοσμήσει το 2015 γραμμή των τηλεοράσεων. Η πλατφόρμα χρησιμοποιήθηκε αρχικά από την Palm για τη σειρά smartphone της, αλλά πωλήθηκε στην LG, και τα πρώτα WebOS-powered έξυπνες τηλεοράσεις της LG έκανε το ντεμπούτο του το 2014.

Πώς WebOS εργασία 2.0;

Διεπαφή χρήστη
Βγάζει τους ανθρώπους που χρησιμοποιούν ήδη WebOS ήθελα πραγματικά πώς είναι διαμορφωμένο. Λόγω του ότι, η LG δεν έχει αλλάξει το περιβάλλον εργασίας χρήστη σε όλα.Είναι απλώς προσθέσει νέα χαρακτηριστικά και έκανε WebOS πολύ πιο γρήγορα για να ενεργοποιήσετε (60 τοις εκατό πιο γρήγορα, στην πραγματικότητα).
Έτσι, από τη στιγμή έξυπνες μπότες TV της LG επάνω, θα δείτε μια εκκίνησης στο κάτω μέρος της οθόνης σας. Είναι μια αποβάθρα γεμάτη με σας τις πρόσφατες εφαρμογές, υπηρεσίες, τα κανάλια και τις εισροές. Ένα νέο χαρακτηριστικό για Launcher ονομάζεται Κανάλια μου. Σας επιτρέπει να σελιδοδείκτη ουσιαστικά τα αγαπημένα κανάλια.
άκυρος

Χρήση του απομακρυσμένου της LG, η οποία υποστηρίζει επίσης χειρονομίες και λειτουργεί ως δείκτης, μπορείτε να αποθηκεύσετε σελιδοδείκτη για μια ποικιλία από πράγματα που περιλαμβάνει τα κανάλια τράβηξε από σας ενσωματωμένο δέκτη ή ένα συνδεδεμένο set-top box. Όταν επιλέξετε το εικονίδιο Κανάλια μου, επεκτείνεται για να αποκαλύψει όλα τα κανάλια σελιδοδείκτες σας.
Η LG έχει προσθέσει επίσης μια γρήγορη Ρυθμίσεις διαθέτουν, έτσι ώστε αν απομακρυνθούμε από τον Launcher, μπορείτε να παρακολουθήσετε τηλεόραση και ταυτόχρονα να ελέγχουν τις ρυθμίσεις όπως η εικόνα, χρονοδιακόπτης ύπνου, καθώς και εισόδους. Απλά χρησιμοποιήσετε το απομακρυσμένο της LG για να επιλέξετε Ρυθμίσεις, και όλες οι επιλογές θα εμφανιστούν επάνω στα δεξιά.
Περιεχόμενο
Για να βρείτε το περιεχόμενο, θα πρέπει να επιλέξετε το κατάστημα της LG από τον εκτοξευτή.Είναι μετονομαστεί το "LG περιεχόμενο του καταστήματος» και είναι πιο στυλιζαρισμένη να μοιάζουν με το περιεχόμενο περιήγηση. Μπορείτε, επίσης, δεν θα δείτε μια ζωντανή τηλεόραση σίτιση περισσότερο αλλά όχι μόνο on-demand υπηρεσίες και περιεχόμενο.
Το κατάστημα είναι σαφές και απλό στη χρήση με πολλές λεπτομέρειες προστίθενται για τις ταινίες ή τηλεοπτικές εκπομπές που αναφέρονται. Αν πάτε σε βαθιά στην LG το περιεχόμενο του καταστήματος και δεν θέλουν να πατήσετε το LG απομακρυσμένη χίλιες φορές για να βγείτε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα νέο χαρακτηριστικό που ονομάζεται μενού γρήγορης πρόσβασης.
άκυρος

Είναι ένα νέο drop down μενού που εμφανίζεται από το πάνω μέρος της οθόνης, και παρέχει πρόσβαση σε βασικές σελίδες όπως το LG περιεχόμενο του καταστήματος αρχική σελίδα, στην ενότητα Ταινίες, παιχνίδια τμήμα, κ.λπ. Υπάρχει ακόμη και ένα από τα Top Picks ενότητα που LG demoed, αν και κέρδισε 't να είναι διαθέσιμο στο λανσάρισμα.

Τυλίξτε

Σχεδόν κανείς δεν αγοράζει μια τηλεόραση που βασίζεται στην πλατφόρμα Smart TV βρίσκεται σε λειτουργία, αλλά αυτό μπορεί να αλλάξει το 2015. Οι τηλεοράσεις είναι να γίνει συνώνυμο με την έξυπνη, και έτσι η πρόσβαση στις αγαπημένες σας εφαρμογές και το περιεχόμενο είναι το κλειδί. Η τηλεόρασή σας θα πρέπει να είναι έξυπνος και φορτωμένο με πράγματα για να παρακολουθήσουν.
άκυρος

Android τηλεόραση είναι μακριά σε ένα καλό ξεκίνημα, κατά τη γνώμη μας. Παρέχει πρόσβαση στο Google Play Store (η οποία είναι ασφυκτικά γεμάτο από έτοιμα-to-play ταινίες, τηλεοπτικές εκπομπές, παιχνίδια, μουσική και οτιδήποτε άλλο επιθυμεί η καρδιά σας), και να προσφέρει μέχρι και το YouTube κλιπ και περιεχόμενο από υπηρεσίες τρίτων, συμπεριλαμβανομένων Netflix.
Παρά το γεγονός ότι της Samsung Tizen είναι επίσης πολλά υποσχόμενη περιεχόμενο από υπηρεσίες τρίτων (όπως το Netflix, το Amazon Άμεση βίντεο , MgO, Direct TV , και Netflix), δεν είναι ακόμη διαθέσιμα. Αυτό σημαίνει ότι οι προγραμματιστές είναι πιθανό απλά έρχονται επί του σκάφους, και αυτό είναι πάρα πολύ νωρίς για να καθορίσουν πόσες εφαρμογές Tizen θα προσφέρει.
Η Samsung δήλωσε Pocket-χνούδι ότι υπάρχουν «εκατοντάδες εφαρμογές για το Tizen ήδη διαθέσιμη και πολλά άλλα για την ανάπτυξη», αλλά δεν θα δώσει λεπτομέρειες. Ομοίως, η Panasonic τόνισε στο Pocket-χνούδι ότι ο Firefox OS είναι ανοικτή και ότι οι προγραμματιστές είναι ελεύθεροι να κάνουν νέες εφαρμογές για την πλατφόρμα.
LG Web OS είναι σήμερα όλες συνεργάζεται και έχει πολλά πράγματα για να παρακολουθήσουν, ως επί το πλείστον επειδή ξεκίνησε πέρυσι και βοήθησε να ανοίξει το δρόμο για έξυπνες τηλεοπτικές πλατφόρμες, αλλά αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς, το Android τηλεόραση εξακολουθεί να φαίνεται σαν η πλατφόρμα για να πάει με επειδή έχει μια πραγματική έμφαση σε τυχερά παιχνίδια.
Android τηλεόραση έχει πολλά παιχνίδια που μπορείτε να παίξετε αμέσως, όπως Badlands.Επίσης, έχει ενσωματωμένη υποστήριξη για το Chromecast , επιτρέποντάς σας να πετάξει το περιεχόμενο από τις συνδεδεμένες συσκευές σας για να σας τηλεόραση . Υπάρχει ακόμη υποστήριξη για την εντυπωσιακή φωνητική αναζήτηση σε όλο το σύστημα Android τηλεόραση.

Πηγή: http://www.pocket-lint.com/

Android TV vs Samsung Tizen vs Firefox OS vs LG WebOS: Ποια είναι η διαφορά; Reviewed by Unknown on 08:54 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.