Top Ad unit 728 × 90

Τελευταία Νέα

Τελευταία Νέα

Numeriqs HT4402FA Review
Παρακάτω θα βρείτε την παρουσίαση του Numeriqs από το έγκριτο περιοδικό Digital TV Info που κυκλοφορεί αυτό τον μήνα στα περίπτερα http://www.digitaltvinfo.gr/

Numeriqs HT4402FA

Ο Numeriqs είναι ένας από τους περισσότερο προηγμένους δέκτες DVB-T που συναντά κάποιος σήμερα στην αγορά. Ταυτόχρονα διακρίνεται για τις προηγμένες δυνατότητες του ως Media player, παρά το γεγονός ότι τυπικά δεν ανήκει σε αυτή την κατηγορία των Set-Top-Boxes. Το μέγεθος του είναι μικρό και σε συνδυασμό με το παραλληλόγραμμο σχήμα,  προσφέρεται για την τοποθέτηση του HT4402FA σε rack ή κοντά στην τηλεόραση.


Στα θετικά του δέκτη της Numeriqs συγκαταλέγεται η ύπαρξη οθόνης LED στην πρόσοψη, η οποία δίνει πληροφορίες για το κανάλι στο οποίο είμαστε συντονισμένοι, αλλά και πλήκτρων που καθιστούν τον δέκτη αυτόνομο, έως ένα βαθμό, από τον τηλεχειρισμό. Ο τελευταίος γίνεται πράξη με ένα σχετικά... ευρύχωρο, για το είδος της συσκευής που εξυπηρετεί, remote control, το οποίο είναι αρκούντως καλό από εργονομικής άποψης. Αξίζει να σημειώσετε ότι η διάταξη των πλήκτρων στο τηλεχειριστήριο επιτρέπει τον χειρισμό του μέσω της αφής, μετά από ένα μικρό διάστημα εξοικείωσης.


Στην πίσω όψη συναντάμε τις υποδοχές σύνδεσης που είναι σχετικά περισσότερες από ό,τι θεωρείται τυπικό. Έτσι, πέρα από την υποδοχή SCART και τη θύρα HDMI τύπου 1.3, χρήσιμη είναι η ψηφιακή ομοαξονική έξοδος ήχου SPDIF, η οποία είναι ιδιαίτερα χρήσιμη στην περίπτωση που οδηγούμε το σήμα ήχου σε έναν π.χ., ολοκληρωμένο ενισχυτή. Την πίσω όψη του δέκτη συμπληρώνουν ο διακόπτης On/ Off και η θύρα USB 2.0. H τελευταία υποστηρίζει τη σύνδεση μνημών USB και σκληρών δίσκων (HDD) φορμαρισμένων τόσο κατά FAT32 όσο και NTFS. Όπως διαπιστώσαμε κατά τη δοκιμή, η θύρα USB αναγνωρίζει άμεσα την όποια συσκευή συνδέσουμε σε αυτή. Ο συντονισμός, η αλλαγή και εν γένει η διαχείριση των καναλιών και των πληροφοριών που τα συνοδεύουν μέσω του EPG γίνεται απροβλημάτιστα και με ταχύτητα.


Τα μενού είναι καλοσχεδιασμένα, κατανοητά, ενώ δεν στερούν δυνατότητες από τον Numeriqs στο ελάχιστο. Το περιβάλλον στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό στη χρήση γραφικών, τα οποία απλοποιούν και ταυτόχρονα προάγουν την εμπειρία του χρήστη. Οι διαθέσιμες αναλύσεις εικόνας HD υποστηρίζονται έως 1080i, καλύπτοντας με αυτόν τον τρόπο πλήρως τις ανάγκες του ιδιαίτερα απαιτητικού χρήστη. Να θυμίσουμε εδώ ότι η ανάλυση 1080i, ειδικά στην περίπτωση HDTV παλαιότερων χρόνων, αφήνει το απαιτούμενο περιθώριο στον επεξεργαστή εικόνας της τηλεόρασης να βελτιστοποιήσει την εικόνα που προβάλλεται. Εξάλλου, ένας δέκτης DVB-T είναι κατά κύριο λόγο συνοδός μίας HDTV προηγούμενων ετών, χωρίς ενσωματωμένο ψηφιακό δέκτη. Όπως αναφέραμε ήδη, οι εντυπώσεις μας από την ταχύτητα απόκρισης δέκτη στις εντολές αλλαγής καναλιού είναι πολύ καλές. Το ίδιο καλές είναι οι εντυπώσεις μας από τις λειτουργίες PVR του Numeriqs HT4402FA. Σε αυτές περιλαμβάνονται η δυνατότητα προγραμματισμένης, όπως και άμεσης εγγραφής ενός τηλεοπτικού προγράμματος. Κατά την εγγραφή μπορούμε να αλλάξουμε κανάλι χωρίς αυτή να διακοπεί. Δεν ισχύει όμως το ίδιο για τη δυνατότητα timeshifting που παρέχει το PVR του HT4402FA. Στην περίπτωση αυτή, η αλλαγή καναλιού συνεπάγεται το “άδειασμα” του χρονικού buffer της λειτουργίας timeshift, δυνατότητα που αν αναβαθμιζόταν θα αύξανε σημαντικά την αξία του δέκτη.


 O HT4402FA ως Media player είναι συμβατός με αρχεία mpeg-1, mpeg-2, mpeg-4, XviD, TS, MPG, MJPG για την εικόνα, ενώ στον ήχο υπάρχει συμβατότητα mp3, aac, AC3, E-AC3 και wma. Σε ό,τι αφορά τους υποτίτλους υποστηρίζεται εξωτερικό αρχείο υποτίτλων. O HT4402FA αναπαράγει φωτογραφίες σε φορμά jpeg, bmp, png.


Συνολικά, η πρόταση της Numeriqs είναι από τις πλέον ενδιαφέρουσες στην αγορά σήμερα, καθώς διακρίνεται για την ευελιξία, την ταχύτητα και τις δυνατότητες που προσφέρει σε κάθε τομέα. 

Τον Numeriqs HT4402FA όπως και μεγάλη γκάμα δεκτών MPEG-4 θα βρείτε στο http://www.e-expert.gr/  Αποκτήστε τον Numeriqs από εδώ.

Numeriqs HT4402FA Review Reviewed by Unknown on 08:17 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.