Top Ad unit 728 × 90

Τελευταία Νέα

Τελευταία Νέα

Samsung UE46ES7000 [Preview] 2o Μέρος


Samsung UE46ES7000 [Preview]

ΗiTV... 



Είναι η πρώτη επικοινωνιακή τηλεόραση, αφού αντιλαμβάνεται την φωνή,  τις κινήσεις και το πρόσωπο του χρήστη της. Βρισκόμαστε στο δεύτερο τμήμα της δοκιμής της UE46ES7000 και αναφερόμαστε στις δυνατότητες της...

Η UE46ES7000 είναι διαθέσιμη από το www.e-expert.gr για να κοσμήσει το σαλόνι σας!!!


Μέσα στην κούτα, εκτός από την τηλεόραση, ο υποψήφιος κάτοχος θα βρει αρκετά ενδιαφέροντα πράγματα.
Καταρχήν υπάρχουν δύο τηλεχειριστήρια.
Το συμβατικό με φινίρισμα απομίμησης αλουμινίου και φωτιζόμενα πλήκτρα που έχουμε δει από την περσινή σειρά D8000 και το νέο με την αναγνώριση φωνής.
Υπάρχει και το  ΙR Blaster [VG-IR2000] !  Ένα αξεσουάρ κύριος ρόλος τους οποίου είναι  να προεκτείνει τις δυνατότητες τηλεχειρισμού της τηλεόρασης αλλά και του Smart Touch Control. Δέχεται τέσσερις μπαταρίες, έχει διακόπτη on/off και πλήκτρο pairing με την τηλεόραση (όπως το Bluetooth).
Mε το αυτό η τηλεόραση «βλέπει» ασύρματα και άλλες περιφερειακές συσκευές όπως ένα περσινό Blu-ray player, ένα δορυφορικό δέκτη ή ένα πακέτο home cinema για να την ελέγξει το τηλεχειριστήριο.
Υπάρχουν επίσης δύο ζεύγη γυαλιών ενεργού φωτοφράκτη [SSG-3050GB]. Το μόνο αρνητικό τους ότι δεν είναι επαναφορτιζόμενα. Όλα τα άλλα είναι υπέρ τους. Μέγεθος, βάρος, εργονομία...

Η UE46ES7000 είναι διαθέσιμη από το www.e-expert.gr για να κοσμήσει το σαλόνι σας!!!











H UE46ES7000 είναι αξιωματικά η πιο έξυπνη τηλεόραση που κυκλοφορεί αυτήν την στιγμή. Δεν έχει σημασία σε ποιους απευθύνεται και σε πόσους είναι αρεστή αυτή η νέα φιλοσοφία. Το θέμα είναι πως σε απόλυτα πλαίσια είναι μοναδική. [Αυτό ισχύει συνολικά για τις σειρές ES8000 & ES7000 φυσικά].
Γιατί είναι η πιο έξυπνη;
Από το  τρίπτυχο
  • «Έξυπνη» Διαδραστικότητα [Smart Interaction]
  • «Έξυπνο» Περιεχόμενο [Smart Content]
  • «Έξυπνη» Αναβάθμιση [Smart Evolution]
Η «Έξυπνη» Διαδραστικότητα (Smart Interaction) επιτρέπει στους χρήστες να αλληλεπιδρούν με την τηλεόραση μέσω φωνητικών εντολών, αναγνώρισης προσώπου και ελέγχου κίνησης.
Όλες οι παραπάνω λειτουργίες πραγματοποιούνται χάρη της ενσωματωμένης HD κάμερα και των μικροφώνων στο πάνω μέρος της οθόνης. Η κάμερα είναι ρυθμιζόμενη χειροκίνητα σε ότι αφορά το καδράρισμα της.
Ο χρήστης  λέγοντας: «Hi TV» μπορεί να ενεργοποιήσει τη φωνητική λειτουργία, λέγοντας «Αναζήτηση» να συνδεθεί online και να ψάξει στο internet, με μια κίνηση του χεριού του να αλλάξει κανάλι ή να επιλέξει μία εφαρμογή.
Ο χρήστης  μπορεί επίσης να ενεργοποιήσει ή να τερματίσει τη λειτουργία της τηλεόρασής, να θέσει σε λειτουργία επιλεγμένες εφαρμογές μιλώντας σε μία εκ των 20 υποστηριζόμενων γλωσσών.
Στην πράξη όλα τα παραπάνω είναι πραγματικά και διασκεδαστικά. Για να είναι και χρηστικά όμως, απαιτούν απουσία περιβάλλοντος θορύβου.
Βέβαια ο χρήστης μπορεί να χρησιμoποιήσει και το τηλεχειριστήριο που φέρει και αυτό αναγνώριση φωνητικών εντολών.
Η τηλεόραση πάντως αντιλαμβάνεται μια χαρά τα ελληνικά !
Πέρα από την επικοινωνία, υπάρχει και η πλατφόρμα καθαυτή.
Η πλατφόρμα Smart TV της Sasmung,  αποτελεί την πιο πλούσια αυτήν την στιγμή σε ότι αφορά στο περιεχόμενο [content], τις υπηρεσίες [services] και τις εφαρμογές [apps].
Πέρα των αναφερόμενων παροχών υπάρχουν και πιο ειδικές όπως λόγου χάρη το
'Family Story', που αποτελεί ένα άλμπουμ φωτογραφιών που επιτρέπει την καλύτερη οργάνωση των εικόνων και την προβολή τους στην οθόνη της τηλεόρασης, το 'Fitness' που είναι σχετικό με σωματική εξάσκηση και επιπλέον επιτρέπει στους χρήστες να συνδέσουν την τηλεόραση τους με ένα smartphone Samsung μέσω της εφαρμογής Noom, ή να συνδέσουν μία WiFi ζυγαριά, ώστε να  διαχειριστούν το βάρος και να θέσουν στόχους για την εξάσκησή τους.  Χρησιμοποιώντας μάλιστα την ενσωματωμένη κάμερα, έχουν τη δυνατότητα να δημιουργήσουν έναν καθρέπτη (mirroring) που αναπαράγει τις γυμναστικές τους ασκήσεις.
Υπάρχει βέβαια και το 'Kids',  που προσφέρει στα παιδιά ένα περιβάλλον ψυχαγωγίας και παιχνιδιού.
Παράλληλα, η Samsung διαθέτει την ανανεωμένη υπηρεσία AllShare, με την ονομασία "AllShare Play", η οποία επιτρέπει στους χρήστες την εύκολη πρόσβαση στο προσωπικό τους περιεχόμενο, ανεξάρτητα από το πού βρίσκονται στον κόσμο.
Η νέα λειτουργία AllShare Play επιτρέπει στους χρήστες να ανεβάζουν και να μοιράζονται περιεχόμενο πολυμέσων [εικόνας και ήχου] με συμβατές συσκευές, όπως κινητά τηλέφωνα, ταμπλέτες, φωτογραφικές μηχανές και υπολογιστές,  από απόσταση.
Εμείς δοκιμάσαμε με ένα 'απλό' Galaxy S και όλα λειτούργησαν περίφημα.
Ξεχωριστής οντότητας για τους πιο hardcore καταναλωτές είναι η «Έξυπνη» Αναβάθμιση [Smart Evolution] που αφορά στο νέο "Kit Evolution".
Το πρώτο κιτ αναβάθμισης για τηλεόραση, που θα διατίθεται κάθε χρόνο με τον απαραίτητο εξοπλισμό και λογισμικό.
Θα μας δοθεί η ευκαιρία να το δοκιμάσουμε εν καιρώ...
Η τηλεόραση φυσικά ελέγχεται από smartphone ή tablet μέσω κατάλληλης εφαρμογής, φέρει ενσωματωμένο Wi-Fi και πληροί το DLNA. Διαθέτει Web Browser, είναι επίσης και Skype Ready.
Σε ότι αφορά στο media player διαθέτει τρεις θύρες USB, αναγνωρίζει δίσκους  FAT & NTFS, αναπαράγει πληθώρα multimedia αρχείων συμπεριλαμβανομένων containers όπως mkv & divx με ελληνικούς υπότιτλους, όπως και 3D.
Παίζει και αρχεία  AVCHD [παρόλο που η Samsung δεν χρησιμοποιεί ευρέως τον εν λόγω κώδικα στις κάμερες της]  αλλά μόνο αναλύσεις στα 1080i και όχι 1080p. Δεν παίζει επίσης  flac αρχείων στο ήχο. Παίζει όμως όλα τα format φωτογραφιών [JPEG, Tiff, PNG & BMP].

Η UE46ES7000 είναι διαθέσιμη από το www.e-expert.gr για να κοσμήσει το σαλόνι σας!!!










Η UE46ES7000 είναι διαθέσιμη από το www.e-expert.gr για να κοσμήσει το σαλόνι σας!!!


Πέρα βέβαια από τις νέες και εντυπωσιακές λειτουργίες,  υπάρχει πληρότητα και στις συμβατικές δυνατότητες.
Η τηλεόραση διαθέτει αναλογικό,  επίγειο ψηφιακό δέκτη (DVB-T) και  δορυφορικό (DVB-S/S2) , με δυνατότητα εγγραφής σε εξωτερικό σκληρό δίσκο ή μνήμη, συνδεδεμένα στην θύρα USB. To παρόν δίνει και η λειτουργία PiP συνδυάζοντας ένθεση εικόνας από εξωτερική πηγή.
Σε επίπεδο ρυθμίσεων, δεν πληροί κάποια πιστοποίηση όπως π.χ. η isfccc.  Εν τούτοις θα ικανοποιήσει τον προχωρημένο χρήστη με τις παρεχόμενες ρυθμίσεις για κάθε παράμετρο. Από τις βασικές έως την ισορροπία λευκού 10 τμημάτων, την ρύθμιση του συντελεστή gamma, του χρωματικού εύρους, τα ενσωματωμένα test pattern κ.α.
To ίδιο θα κάνει και με τον αδαή χρήστη. Μπορεί να μην διαθέτει πλειάδα προ-επιλογών. Είναι όμως στοχευμένες και χρηστικές. 




Το αυτό ισχύει και στον ήχο, που παρέχεται επιπλέον εικονικός περιβάλλοντας ήχος και παραμετρικός ισοσταθμιστής για την ρύθμιση της απόκρισης. 
Στις λοιπές λειτουργίες δεν παρατηρήθηκαν ελλείψεις.
Υπάρχουν χρονοδιακόπτες, δυνατότητα κλειδώματος, αναβάθμισης λογισμικού [αυτό έλειπε !], ρουτίνα αυτδιάγνωσης, ενσωματωμένο e-manual κ.α.
Σε 3D λειτουργία παρέχει μετατροπή 2D σε 3D, όπως επίσης ρύθμιση των εφέ και της βετλιστοποίησης.






Πηγή : www.fullhd.gr

Η UE46ES7000 είναι διαθέσιμη από το www.e-expert.gr για να κοσμήσει το σαλόνι σας!!!

Samsung UE46ES7000 [Preview] 2o Μέρος Reviewed by Unknown on 04:16 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.