Top Ad unit 728 × 90

Τελευταία Νέα

Τελευταία Νέα

To 8Κ έφτασε!


Τηλεοράσεις 8Κ: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις…





Οι πιο ενημερωμένοι χρήστες, που θέλουν να βρίσκονται πάντα να βρίσκονται πρώτοι στην αιχμή της τεχνολογίας, σκέφτονται ήδη την αναβάθμιση από την 4Κ τηλεόρασή τους σε μία 8Κ. Εάν ανήκεις κι εσύ σ’ αυτήν τη κατηγορία διάβασε μερικά στοιχεία για να προβείς και εσύ σε αυτή την καινούργια αγορά!




Τί νέο προσφέρουν οι τηλεοράσεις 8Κ;

Αρχικά, ας δούμε τί σημαίνει το “8K”: Με λίγα λόγια η ανάλυση 8Κ αποδίδει τα 16πλάσια εικονοστοιχεία της ανάλυσης HD και τα 4πλάσια της ανάλυσης 4K. Συγκεκριμένα, το 8Κ ισούται με ανάλυση οθόνης 7.680 x 4 αντί για 3.840 x 2.160 που υπάρχουν στην 4Κ!
Φαντάσου για πόσα pixels μιλάμε!





Ένα ακόμη στοιχείο βελτίωσης αποτελεί η τεχνολογία HDR (High Dynamic Range) η οποία συντελεί στο να φαίνεται η εικόνα πιο φωτεινή και ακόμα πιο πολύχρωμη, με τεράστια διαφορά στην ποιότητα της εικόνας.Επίσης με τόση υψηλή ανάλυση μπορεί να μειωθεί η απόσταση θέασης ακόμα και στις μεγαλύτερες οθόνες  αποδίδοντας ωστόσο το βέλτιστο αποτέλεσμα εικόνας. Άρα η ανάλυση 8Κ θα είναι ότι πιο εντυπωσιακό έχεις δει ακόμα και στις πιο μεγάλες οθόνες από την ιδανική απόσταση θέασης.




Αν θέλουμε να είμαστε δίκαιοι οι 8Κ τηλεοράσεις δεν είναι ότι πιο καινούργιο έχει εμφανιστεί την τελευταία χρονική στιγμή καθώς οι συγκεκριμένη ανάλυση υπήρχε όταν ακόμα οι 4Κ αρχικά κυκλοφόρησαν στην αγορά! Η πρώτη τηλεόραση 8Κ της Sharp ξεκίνησε να διατίθεται ως τηλεόραση «μόνο για επαγγελματική χρήση» στην Ιαπωνία το 2015 και κόστιζε 133.000 δολάρια (αρκετά άφταστο ποσό για τους καταναλωτές…)ενώ το Σεπτέμβριο του 2017, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι η επόμενη τηλεόραση LC-70X500, θα είναι το πρώτο μοντέλο 8Κ «για το κοινό» και θα κυκλοφορήσει εντός του 2018. Όσο για το κόστος, σαφώς πολύ χαμηλότερο σε σχέση με το προηγούμενο, μόλις 73.000 δολάρια!



Το σημαντικότερο βήμα για την παρουσίαση των 8Κ οθονών έγινε στην IFA 2018, όταν η Samsung και η LG αποκάλυψαν τα δικά τους μοντέλα 8Κ. Η Samsung, παρουσίασε τη νέα της 8K QLED τηλεόραση, Q900R, η οποία είναι διαθέσιμη σε τέσσερα μεγέθη οθόνης από 65 έως και 85 ίντσες. Εισάγαγει τεχνολογίες 8Κ AI Upscaling και Q HDR 8K/HDR10+ και είναι εξοπλισμένη με επεξεργαστή Quantum 8K και φωτεινότητα 4000 nit. Πληρεί δηλαδή πρότυπα κινηματογραφικού στούντιο. Η Samsung έχει επίσης χρησιμοποιήσει τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης έτσι ώστε να βελτιώνεται ο ήχος, το βάθος και η ποιότητα της εικόνας ανεξάρτητα από την αρχική ποιότητα ή μορφή πηγής.. Το σύστημα τεχνητής νοημοσύνης έχει σχεδιαστεί για ν’ αναβαθμίζει το περιεχόμενο 4Κ ανά καρέ σε πραγματικό χρόνο.


Εκτός από την  νέα σειρά Q900R, η Samsung παρουσίασε μία ακόμη τηλεόραση 49 ιντσών μοντέλο της σειράς The Frame, καθώς επίσης και την The Wall, μια οθόνη τελευταίας τεχνολογίας micro LED, σχεδιασμένη αποκλειστικά για επαγγελματικούς χώρους και digital signage.
Από την άλλη η LG παρουσίασε το μοντέλο 8K OLED TV 88 ιντσών, μια τηλεόραση προσφέρει απίστευτα έντονο λόγο αντίθεσης και βαθύ μαύρο χρώμα με περισσότερα από 33 εκατομμύρια pixels.


Πότε θα είναι διαθέσιμες;
Σε ό,τι αφορά την κυκλοφορία των μοντέλων τηλεοράσεων 8Κ της Samsung, είναι ήδη διαθέσιμες και μπορούν να βρεθούν στο ηλεκτρονικό κατάστημα της E-expert.gr ενώ οι αντίστοιχες προτάσεις της LG, αναμένονται μέσα στους πρώτους μήνες του 2019.




Το design στα καλύτερά του
Την παρούσα στιγμή οι τηλεοράσεις 4Κ είναι ήδη πολύ λεπτές και με εξαιρετική εμφάνιση, οπότε οι τηλεοράσεις 8Κ έρχονται με ακόμα πιο λεπτό panel και μοναδικό design, το οποίο έρχεται πακέτο με καινοτόμες τεχνολογίες εικόνας και ήχου που υπόσχονται ν’ αλλάξουν ολοσχερώς την εμπειρία θέασης. Δίχως αμφιβολία, οι τηλεοράσεις 8Κ είναι από τις μεγαλύτερες επενδύσεις που μπορεί να κάνει κάποιος για την ψυχαγωγία του.




Και θα είναι ακριβές;
Σίγουρα η τιμή των νέων οθονών 8Κ δεν θα έχει καμία σχέση με την τιμή αρχικής κυκλοφορίας τους το 2017… Και φαίνεται να είναι πολύ πιο προσιτές σε σχέση με τις πρώτες τηλεοράσεις 4Κ. Περισσότερα για την τιμή των 8Κ μπορείτε να βρείτε εδώ




Να πετάξω την 4Κ τηλεόρασή μου;
Η απάντηση είναι ένα σαφέστατο, όχι! Ακόμα και οι τηλεοράσεις Full HD παρόλο που θεωρούνται «κατώτερες» σε ανάλυση  δεν θεωρούνται ξεπερασμένες, πόσο μάλλον οι σημερινές τηλεοράσεις 4Κ HDR. Το 4Κ αποτελεί ακόμα νέα σχετικά τεχνολογία συνεπώς, όχι μόνο η τηλεόρασή 4Κ δεν είναι ξεπερασμένη, αλλά θα συνεχίσει να σου προσφέρει εμπειρία θέασης για πολύ καιρό ακόμα.

To 8Κ έφτασε! Reviewed by E-expert.gr Author on 06:27 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.