VU+ solo 2 Παρουσίαση
VU+ solo 2 Παρουσίαση
Υπάρχει High-end στην δορυφορική λήψη; Yπάρχει και μία πρόταση εκφράζει η κορεάτικη VU+ με τον Solo II. Το κληρονομικό χάρισμα δεν λείπει, από τον πρόγονο του [Solo]. Έχει μάλιστα διανθιστεί με δύναμη και πρόσθετες δυνατότητες.
Mας κέντρισε το ενδιαφέρον και τον παραγγείλαμε για να τον γνωρίσουμε από κοντά.
Να τον βιώσουμε από την πλευρά του απλού καταναλωτή. Στο FullHD.gr δεν είμαστε οι γκουρού του DVB. Είμαστε όμως χρήστες.
Ο νέος ψηφιακός δορυφορικός δέκτης [DVB-S2] της VU+ από την πρώτη γνωριμία κερδίζει εντυπώσεις και βλέμματα.
Τρέχει Linux OS [kernel 3.3.6], χρησιμοποιεί διπύρηνο επεξεργαστή Broadcom ΒCM 7356 στα 1,3GΗz, με 1GB μνήμης RAM, διαθέτει διπλό δέκτη, δέχεται σκληρό δίσκο [SATA 2.5-inch] στο εσωτερικό του!
Όλα αυτά σε προδιαθέτουν θετικά και το επόμενο βήμα είναι να δεις τι σημαίνουν στην πράξη.
Aς πάρουμε τα πράγματα από την αρχή...
Περιγραφή
Ο VU+ Solo II αποτελεί μία μαζεμένη σε διαστάσεις, πλούσια στο μάτι, με high-glossy φινίρισμα και έκδηλη την αίσθηση της προσεγμένης κατασκευής, συσκευή.
Στην μπροστινή πλευρά η ευμεγέθης οθόνη ενδείξεων [VDF] των 12 ψηφιών που καταλαμβάνει τα 2/3 της πρόσοψης, συμβιώνει με τις υποδοχές για 2 x SmartCard Readers, 1 x CommonInterface και μία USB στο δεξιό τμήμα, οι οποίες καλύπτονται από ένα πτυσσόμενο [με μαγνήτες] κάλυμμα.
Στην πίσω πλευρά φιλοξενούνται δύο είσοδοι LNB [1&2], με LNB control [DiSEqC], ένα scart, έξοδος Composite [σύνθετη] που πλαισιώνεται από Line in [Αudio], μία ψηφιακή έξοδος ήχου [SPDIF], έξοδος HDMI [1.4] που παρέχει ανάλυση έως 1080p, 2x USB, μίαGigabit Ethernet, μία RS232 και ένας μηχανικός διακόπτης ελέγχου λειτουργίας [οn/off].
Η έλλειψη εξωτερικού loopthrough, ίσως να προβληματίσει κάποιους, είναι όμως όπως φαίνεται πολιτική της VU+.
Στο εσωτερικό εντυπωσιάζει το 'γεμάτο' περιεχόμενο. Σε μία ενιαία πλακέτα κυριαρχεί ο διπύρηνος επεξεργαστής, ενώ απουσιάζει κάθε τοπολογία τροφοδοσίας, αφού αυτή λαμβάνει χώρα με εξωτερικό τροφοδοτικό, μηδενίζοντας κάθε κίνδυνο παρεμβολών. Το παρόν δίνει και ένας ανεμιστήρας για την απαγωγή της θερμοκρασίας. Η υποδοχή για προαιρετικό δίσκο SATA 2.5 ιντσών ξεχωρίζει δηλώνοντας στο χρήστη ότι είναι εν αναμονή!
Στην συσκευασία περιλαμβάνονται τα κατάλληλα καλώδια σύνδεσης δίσκου SATA 2.5 ιντσών στο εσωτερικό [Power & Data], αντι-κρασδαμικά μέσα στήριξης, ένα καλώδιο HDMI, το τροφοδοτικό και ένα τηλεχειριστήριο κανονικού μεγέθους.
Δυνατότητες
Το προφίλ του VU+ Solo II, έχει να επιδείξει ελκυστικά στοιχεία. Διαθέτει δύο δέκτες [ΜPEG1-2/H.264], παρέχει συμβατότητα με HbbTV [από όσα κανάλια το υποστηρίζουν], παρέχει την χρηστικότητα του PiP [HD], είναι φυσικά PVR με δυνατότητα εγγραφής ενός καναλιού και παρακολούθησης άλλου, υποστηρίζει ανάλυση HD από την ΗDMI έξοδο.
Παρέχει επίσης τις τυπικές υπηρεσίες ενός Media Player, υποστηρίζει τα Dolby DigitalPLus & DTS στον ήχο, όπως και λειτουργία DNR [Digital Noise Reduction]. Τα υποστηριζόμενα format συμπίεσης στον ήχο είναι MPEG-1 & MPEG-2 Layer I & II, MP3.
Άκρως σημαντική στην εποχή μας είναι η δυνατότητα κατεβάσματος Plug-Ins [συνεργασία με την BlackHole team]. Η εν λόγω δυνατότητα είναι αμφίδρομη. Κατεβάζεις ότι θέλεις, κάνεις απ-εγκατάσταση σε ότι επιθυμείς.
Ενδεικτικά αναφέρουμε το 'DDamir subtitle player' για κατέβασμα ελληνικών υποτίτλων σε ταινίες, το 'Cool TV' guide που δείχνει [timetable] το περιεχόμενο διαφόρων καναλιών ταυτόχρονα, τo Web Browser [Opera], το YouTube κ.α.
Η διαδικασία εύκολη. Κατεβάζουμε το αρχείο της blackhole από το site της, στην συνέχεια το αποσυμπιέζουμε σε ένα USB stick, το οποίο συνδέουμε σε ανάλογη θύρα του Vu+ Solo2. Ανοίγοντας το δέκτη με την παραίνεση του χρήστη λαμβάνει χώρα το update.
Να σημειώσουμε ότι η συσκευή διαθέτει μνήμη flash στα 256MB, η οποία είναι ομολογουμένως λίγη. Είναι όμως και επεκτάσιμη με την χρήση USB stick. Tα 4GB είναι υπέρ-αρκετά.
USB dongle μπορεί να χρησιμοποιήσει και ο χρήστης που θα θελήσει να δικτυώσει την συσκευή ασύρματα μέσω Wi-Fi.
Εδώ, πέρα από τις όποιες αρετές της ενσωμάτωσης σε οικιακό δίκτυο, έρχεται να προστεθεί και η λειτουργία 'Τranscoding' βάσει της οποίας, είναι δυνατό το streaming ενός καναλιού σε φορητή συσκευή [smartphone / tablet]!
Πάντως, πρέπει να ομολογήσουμε ότι δύσκολα κάποιος θα αποχωριστεί την ενσύρματη δικτύωση. Η ταχύτητα είναι πολύ καλή και μη συγκρίσιμη με την ασύρματη.
Στις USB θύρες είναι δυνατή και η σύνδεση φυσικά εξωτερικών δίσκων HDD. Για την χρήση δίσκου εγγραφής, θα πρέπει να γίνει μορφοποίηση από την ίδια την συσκευή.
Eπίσης κάθε εξωτερικός δίσκος θα πρέπει να γίνεται mount πρώτα ώστε να είναι προσβάσιμος. Εδώ θα προτιμούσαμε μία πιο απλή διαχείριση.
Μέσα από τις OSD που υποστηρίζουν 2D/3D γραφικά και ελληνικά, ο χρήστης έχει στην διάθεση τις βασικές ρυθμίσεις στις οποίες συγκαταλέγεται και η ρύθμιση της ανάλυσης εξόδου.
H συσκευή υποστηρίζει ΕPG λίστες στα ελληνικά [με κάποια μικρά λάθη στην απόδοση]. Μπορείς να τα παραβλέψεις...
Οι ενδείξεις επί της οθόνης είναι καλά τμηματοποιημένες και ομαδοποιημένες. Υπάρχουν επίσης και διαθέσιμα skins, για να επιλέξει ο καθένας αυτό που του ταιριάζει. Ακόμα και ένας αδαής χρήστης θα νιώσει οικεία και τουλάχιστον στην πρώτη επαφή, το αρχικό setup δηλαδή, δεν θα έχει ιδιαίτερο πρόβλημα.
Εντυπώσεις
Το πρώτο που προκαλεί εντύπωση είναι η ταχύτητα. Ο διπύρηνος επεξεργαστής σε συνδυασμό με την πλατφόρμα Linux προσδίδουν περίσσεια ταχύτητα επεξεργασίας και απόκρισης.
Το δεύτερο, η ευαισθησία των δύο tuner. Η λήψη είναι εξαιρετική, το κλείδωμα των προγραμμάτων υποδειγματικό και εν ολίγοις βλέπεις εικόνα που σε άλλες συσκευές την βλέπεις χειρότερα.
Μην φανταστείτε βέβαια ουτοπίες στην διαχείριση του σήματος. Δεν ισιώνει, δεν διορθώνει κακώς κείμενα, ούτε παράγει εκ του μηδενός τα στοιχεία που χάθηκαν ή δεν δόθηκαν ποτέ κατά την μετάδοση. Εάν το σήμα είναι κακό, ανάλογο είναι και το αποτλέλεσμα. Ισχύει και εδώ ο νόμος της φυσικής.
Με σήμα HD, φυσικά δίνει τον καλύτερο εαυτό του. Η εικόνα διαθέτει όλα τα εχέγγυα για να χαρακτηρισθεί ποιοτική.
Αξιοπρεπής διαχείριση του χρώματος, επαρκή τα δυναμικά, οξύτητα, μειωμένος το κατά δύναμη ο θόρυβος.
Συνοπτικά είναι ένας ψηφιακός δορυφορικός δέκτης, με δυνατή CPU και unlimited δυνατότητες.
Είναι σίγουρο ότι όσο περνάει ο καιρός, τόσο θα γίνεται και καλύτερος με συνεχείς αναβαθμίσεις, δεδομένου ότι κάποιες λειτουργίες έχουν τα περιθώρια για περαιτέρω βελτιστοποίηση.
Συμπέρασμα
Πρόκειται για ένα ψηφιακό δορυφορικό δέκτη με πλούσιες και σύγχρονες δυνατότητες και ποιοτική εικόνα.
Εάν ψάχνετε κάτι απλό, κοιτάξτε αλλού. Υπάρχουν σίγουρα πιο οικονομικές προτάσεις.
Στην περίπτωση του Vu+ Solo 2, η απόκτηση του θα γίνει από περισσότερο ψαγμένους αλλά και συνειδητοποιημένους αγοραστές, οι οποίοι θα είναι σε θέση να εκμεταλλευτούν και όλο το πακέτο των δυνατοτήτων του.
Η τιμή του είναι ανάλογη του status του και απευθύνεται σε όσους απαιτούν και μπορούν φυσικά να αποκτήσουν μία συσκευή λήψης ψηφιακού δορυφορικού σήματος, υψηλών προδιαγραφών και unlimited δυνατοτήτων.
Αυτή, ανέρχεται στα 349€, ενώ η εγγύηση είναι διετής.
Πηγή : www.fullhd.gr
VU+ solo 2 Παρουσίαση
Reviewed by Unknown
on
18:49
Rating:
Δεν υπάρχουν σχόλια: