Top Ad unit 728 × 90

Τελευταία Νέα

Τελευταία Νέα

The future belongs to large TVs

The future belongs to large TVs
Μπορεί τα σπίτια των περισσοτέρων από εμάς να είναι τα ίδια, η διαγώνιος των τηλεοράσεων όμως που αγοράζουμε συνεχώς αυξάνεται. Δεν θα ήταν ανακρίβεια να ισχυριστεί κάποιος ότι μέσα σε μία δεκαετία αυξήθηκε κατά 50% σχεδόν...
Στην εποχή των CRT [δεν είναι και τόσο μακριά] το όριο ήταν οι 36 ίντσες.
Πριν μία δεκαετία, με την έλευση των επίπεδων ψηφιακών τηλεοράσεων, οι 40 ίντσες ήταν το highlight, μετά περάσαμε στις 46 & 47 και τώρα κοιτάμε πάνω από τις 50 ίντσες.
Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία οι κατασκευαστές αυξάνουν την παραγωγή panel άνω των 50 ιντσών και ιδιαίτερα των 58 ιντσών οι οποίες έχουν μεγάλη ζήτηση!
Το ποσοστό τους στην παγκόσμια αγορά, το 2013 αυξήθηκε στο 3%, ενώ για το 2014 οι προβλέψεις το 'βλέπουν' στο 5%. Μία δηλαδή στις είκοσι τηλεοράσεις που θα πωλούνται το 2014 θα είναι 58 ιντσών.
Και οι εν λόγω προβλέψεις θεωρούνται συγκρατημένες, αφού η έλευση των Ultra HD τηλεοράσεων σε συνδυασμό με την εντυπωσιακή μείωση των τιμών τους, που ήδη έχει ξεκινήσει και θα γιγαντωθεί το 2014, θα πουσάρει ακόμα περισσότερο την κατηγορία άνω των 55 ιντσών.
Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο πήχης συνεχώς αυξάνεται. Η Sharp που προσπάθησε να σπρώξει τις μεγάλες ίντσες, άνω των 70, έφαγε τα μούτρα της, όμως η αιτία είναι πασιφανής και αφορά στην FullHDανάλυση που δεν μπορεί να υποστηρίξει τις εν λόγω ίντσες.
Δεν είναι διόλου τυχαίο, ότι η Samsung και πολλοί Κινέζοι έχουν έτοιμες στα σκαριά Ultra HD τηλεοράσεις με διαγώνιους που αγγίζουν τις 110 ίντσες.
Μην σας ακούγονται πολλές. Τα ίδια λέγαμε πριν 10 χρόνια για τις 50άρες...
Πηγή : www.fullhd.gr 
The future belongs to large TVs Reviewed by Unknown on 06:20 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.