Top Ad unit 728 × 90

Τελευταία Νέα

Τελευταία Νέα

LG 55LA690S [fhw-Review]

LG 55LA690S [fhw-Review]
Πρόκειται για την πιο καταναλωτική σειρά έξυπνων τηλεοράσεων της LG που συνδυάζει αξιοπρεπείς επιδόσεις & πλούσιες ευκολίες σε λογική τιμή. 
Αποκτήστε την LG 55LA690 μόνο με EUR 1.331,00 συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ, κάνοντας χρήση του κωδικού κουπονιού LG μέσα στο καλάθι αγορών.
first-look
Στην σειρά LA690 όλα είναι made by LG φυσικά. Φυσικά αναφερόμαστε στο ίδιο το panel, τα ηλεκτρονικά και τον επεξεργαστή.
Η 55LA690S που ανήκει στην οικογένεια Cinema 3D χρησιμοποιεί panel IPS, παρέχει ανάλυση FullHD [1920x1080 pixels], η σάρωση βάσει των εξισώσεων της LG ανέρχεται στα 400MCΙ, πράγμα που σημαίνει τα μισά πραγματικά Hz, o επεξεργαστής είναι ο Triple XD Engine, ενώ ο φωτισμός είναι τοπολογίας Edge-LED.
Η LG κάνει λόγο για τοπικό έλεγχο της φωτεινότητας βάσει της τεχνολογίας Micro Pixel Control. Μην ξεχνάμε όμως ότι πρόκειται για μία Edge-LED τηλεόραση.
Σε ότι αφορά στο 3D, ούτε λόγος να γίνεται. Πρόκειται για μία τηλεόραση με ενσωματωμένο πολωτικό φίλτρο.
a

Η ενεργειακή κλάση είναι A+.
front
Σχεδιαστικά κλέβει τις εντυπώσεις. Στο ράφι θα πρωταγωνιστεί. Όχι μόνο από το ύφος της αλλά και από τα υλικά που έχουν χρησιμοποιηθεί. Η 55LA690S παίρνει άριστα σε σχεδίαση και φινίρισμα.
back

Το αυτό συμβαίνει και στην εργονομία της. Όλα είναι εκεί που πρέπει και όπως πρέπει.
 DSC05940
Στο εσωτερικό κυριαρχεί η ευταξία. Αριστερά κυριαρχεί το ενσωματωμένο υπογούφερ, στο μέσο η πλακέτα τροφοδοσίας, δεξιά η μητιρκή με τους επεξεργαστές και τους δέκτες και στην βάση εκείνη με τους Drivers. 
DSC05961

Άξια μνείας σε ότι αφορά στην μηχανολογική της ευστροφία η βάση στήριξης. Σταθερά συνδεδεμένη στην τηλεόραση, αλλά παρέχει δυνατότητα περιστροφής. Και όμως γυρίζει! Υπεύθυνο για αυτό είναι ένα έξυπνο σύστημα πέδησης.
DSC05958
Οι θύρες είναι oι απολύτως απαραίτητες. Καλό θα ήταν πάντως οι υποδοχές για τις κεραίες να μην ήταν τοποθετημένες στην πλάτη.
DSC05959
Στο πλαινό μέρος, φιλοξενούνται μία θύρα HDMI [ARC] και άλλες δύο 'απλές' , τρεις USB και η CI.
DSC05966
To τηλεχειριστήριο δεν είναι άλλο από το χρηστικό και νέο σε αισθητική Magic Remote που φέρει και φωνητικές εντολές. 
DSC05967

Την τηλεόραση συνοδεύουν τέσσερα γυαλιά [Party Pack] σε μοντέρνα χρώματα, όπως επίσης δύο ζεύγη για την λειτουργία Dual Play.
DSC05870
Νέο το GUI, πλούσιες οι ευκολίες. Τόσο οι συμβατικές όσο και οι έξυπνες.
Η τηλεόραση διαθέτει επίγειο ψηφιακό δέκτη και δορυφορικό, με δυνατότητα εγγραφής ψηφιακών προγραμμάτων [PVR].
DSC05888
Ο media player παίζει πληθώρα αρχείων video [mkv & aviμε ελληνικούς υπότιτλους, AVCHD i&p, ΜPEG1-2 & 4, ΜΟκ.α.], JPEG φωτογραφίες και WMA &MP3 αρχεία ήχου.
Διαθέτει ενσωματωμένο Wi-Fi, πληροί τα DLNA & WiDi, το παρόν δίνει η λειτουργία SmartShare, παρέχει δυνατότητα MiraCast αλλά και MHL μέσω ενσύρματης σύνδεσης. 
Η εξυπνη πλατφόρμα της LG έχει εμπλουτισθεί θεαματικά και στην ουσία δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τον ανταγωνισμό σε επίπεδο εφαρμογών και περιεχομένου. Τώρα έχει αποκτήσει και συννεφάκι [cloud] για πρόσβαση στο περιεχόμενο από οπουδήποτε.
 2D
 Η 55άρα της LG, παρέχει [θεωρητική] αντίθεση on/off 2.345:1 και ANSI [πραγματική] 500:1.
Στην πρώτη περίπτωση η στάθμη μαύρου και η φωτεινότητα είναι αντίστοιχα 0.089 & 209 nits και στην δεύτερη 0.4 & 196 nits, γεγονός που επιβεβαιώνει ότι δεν μπορεί να αποποιηθεί την Edge-LED φύση της.
Xρωματικά τα πάει εξαιρετικά, καλύπτοντας το 99% του sRGB. H θερμοκρασία τείνει προς την ψυχρή περιοχή, παρασύροντας τις στάθμες RGB και τον συντελεστή dE, σε default ρύθμιση.
Όμως με δεδομένο το πλούσιο πεδίο ρυθμίσεων είναι δυνατόν να διορθωθεί. 
Ο συντελεστής γάμμα είναι άριστος και κλειδωμένος στο 2.22, ενώ τόσο η καμπύλη της κλίμακας του γκρι όσο και οι μετρήσεις near white & near black ικανοποιούν.
Η κατανομή της φωτεινότητας έχει αποκλίσεις που αγγίζουν το 20%, ενώ η γωνία θέασης επιβαρύνεται από τις γυαλάδες του panel σε θέση άνω των 120 μοιρών.
DSC05880
Στην πράξη η εικόνα της 55LA690S θα ικανοποιήσει το σύνολο των καταναλωτών. Η απώλεια της περιγραφής στα σκοτεινά πλάνα, ισορροπείται [όσο αυτό μπορεί να ειπωθεί] από τα ικανοποιητικά δυναμικά και τα έντονα και πλούσια χρώματα.
Είναι μία τίμια τηλεόραση, η οποία δεν κρύβει τις αδυναμίες της, αλλά προβάλλει εύλογα τις αρςετές της.
DSC05863
Η επεξεργασία είναι τυπική. Tα φίλτρα θορύβου και διαχωρισμού δρουν αποτελεσματικά.
Ο Scaler αποδείχθηκε καλός. Δεν σχηματίσαμε όμως την ίδια άποψη για την απόπλεξη.
Η κίνηση είναι απλά αξιοπρεπής και επιβεβαιώνει ότι από το panel δεν εξέρχονται παραπάνω από 100Hz. Σε γρήγορους ρυθμούς ενοχλεί μόνο το θόλωμα. Το Judder εμφανίζεται μόνο σε οριακές καταστάσεις.
3D
DSC05902

DSC05903
Η 3D εικόνα είναι προβλέψιμη. Τα αδύνατα σημεία της η ευκρίνεια και η προβολή. Τα δυνατά η χρηστικότητα των γυαλιών, η ξεκούραστη θέαση και η απουσία flicker.
Το θέμα είναι ότι είναι σε θέση να διασκεδάσει απρόσκοπτα πληθώρα θεατών και αυτό έχει την μεγαλύτερη ουσία.
Ο ήχος είναι καλός. Το χαμηλό είναι τυπικό, οι μεσαίες και υψηλές στερούνται κατευθυντικότητας. 
 conclusion
Καταλήγουμε όπως ξεκινήσαμε. Πρόκειται για μία balanced τηλεόραση. Αυτό σημαίνει ότι παρέχει κυρίως πλούσιες ευκολίες και ακολουθεί η εικόνα της η οποία είναι αξιοπρεπής. Μια οικογενειακή τηλεόραση η οποία στις 55 ίντσες τιμάται σε λογικό κόστος.
rate

Πηγή : www.fullhd.gr
LG 55LA690S [fhw-Review] Reviewed by Unknown on 05:48 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.