Top Ad unit 728 × 90

Τελευταία Νέα

Τελευταία Νέα

Case Marine Review

Το πρώτο Review για το Case Marine είναι γεγονός.Το βάζουμε αυτούσιο όπως το δημοσίευσε ο χρήστης ''mastoul'' στο Forum του IphoneHellas.gr

Link δημοσίευσης: http://www.iphonehellas.gr

Το Case Marine θα το βρείτε στο http://www.e-expert.gr 



Περιεχόμενα συσκευασίας


Η συσκευασία περιέχει μία θήκη σιλικόνης, την αδιάβροχη θήκη πολυουρεθάνης και ένα πακετάκι με 10 στεγανοποιητικά αυτοκόλλητα πλάτης.





Χρήση σε στεγνό περιβάλλον


Τοποθέτησηποιότητα υλικών
Το κινητό τοποθετείται στην αδιάβροχη θήκη με απόλυτη εφαρμογή αφήνοντας κενό μόνο το σημείο που θα τοποθετηθεί το αυτοκόλλητο στεγανοποιητικό επίθεμα. Μόλις τοποθετηθεί μέσα στη θήκη χρειάζεται λίγο στρώσιμο για να έρθουν τα διάφανα σημεία στη σωστή θέση (οθόνη και οπίσθια κάμερα). Η τοποθέτηση των αυτοκόλλητων πλάτης είναι απλή αλλά χρειάζεται να τοποθετηθεί στο κέντρο του κενού για μέγιστη στεγανοποίηση. Για να επιτευχθεί η τοποθέτηση στο κέντρο αναγκάστηκα να κόψω την πάνω αριστερή γωνία του αυτοκόλλητου κατά 1 χιλιοστό περίπου ώστε να μην ακουμπάει πάνω στο πλαστικό που υπάρχει για την οπίσθια κάμερα. Μετά την τοποθέτησή του πιέστε όλο το αυτοκόλλητο με το δάχτυλό σας γύρω γύρω για να κολλήσει καλά.  
Η ποιότητα υλικών είναι άριστη, με την αδιάβροχη θήκη να μη σκίζεται παρόλη την πίεση που δέχεται κατά την εισαγωγή-εξαγωγή του κινητού από αυτήν. Παρόλα αυτά προτείνεται η τοποθέτηση της να γίνεται χωρίς να τη γρατζουνάμε με νύχια, χωρίς να τραβάμε τις "ραφές" και χωρίς χρήση αιχμηρών αντικειμένων  για την εφαρμογή της, ώστε να περιορίσουμε στο ελάχιστο τις πιθανότητες ρήξης που θα έχει ως αποτέλεσμα την απώλεια της αδιάβροχης ιδιότητάς της.



Ομιλία – χρήση οθόνης
Επειδή το κινητό θα χρησιμοποιηθεί και σε στεγνό περιβάλλον πρέπει να γνωρίζουμε τα υπέρ και τα κατά.
Η ομιλία με το κινητό στην αδιάβροχη θήκη είναι  ικανοποιητική αν και μειώνεται η ένταση του ηχείου αρκετά, ακόμα και στη μέγιστη ισχύ του. Σε κλήση ακουγόμαστε στο συνομιλητή μας πολύ ικανοποιητικά.
Η πληκτρολόγηση είναι πολύ ικανοποιητική εκτός νερού. Το σήμα του κινητού σε δίκτυο 2g είναι άριστο με τη θήκη πολυουρεθάνης και τη θήκη σιλικόνης τοποθετημένες. Σε δίκτυο 3g χωρίς τη θήκη σιλικόνης, σε σημεία με καλή λήψη, υπάρχει σήμα αλλά με την εφαρμογή και της θήκης σιλικόνης το κινητό εναλλάσσει συνέχεια τα δίκτυα από πολύ αδύναμο 3g σε edge και τέλος καταλήγει σε gprs.
Πριν τη χρήση του κινητού σε υγρό περιβάλλον προτείνεται η δοκιμή με ένα ποτήρι νερό.
Φυσικά η επανάχρηση του αυτοκόλλητου επιθέματος δεν συστήνεται λόγο της απώλειας της κολλητικής του ιδιότητας μετά από την κόλληση-αποκόλληση.
Η θήκη σιλικόνης δεν πρόσφερε αδιαβροχοποίηση αλλά προστασία από πτώσεις και τυχόν φθορές στην αδιάβροχη θήκη πολυουρεθάνης.

Χρήση σε υγρό – Υποβρύχιο περιβάλλον


Σε υγρό περιβάλλον η θήκη ανταποκρίνεται πλήρως στις διαφημιζόμενες ιδιότητές της. Ένα από τα μειονεκτήματα που συνάντησα από την πρώτη επαφή μου με το κινητό σε υγρό περιβάλλον, και κυρίως σε υποβρύχια χρήση, είναι η αδυναμία χρήσης της οθόνης αφής.  Λόγο της συνεχούς επαφής του υγρού στοιχείου με το ακρυλικό διάφανο πλαστικό της οθόνης και του δέρματός μας, είναι αδύνατον να χρησιμοποιήσουμε την οθόνη αφής μέσα στο νερό. Περισσότερες λεπτομέρειες για το πώς λειτουργούν οι capacitive οθόνες στο link. Για να ενεργοποιήσουμε τη λειτουργία της κάμερας πρέπει να βγάλουμε το κινητό έξω από το νερό για να λειτουργήσει η οθόνη αφής. Ενεργοποιούμε την ποθητή λειτουργία (κάμερα ή φωτογραφική) και έπειτα είμαστε έτοιμοι για υποβρύχιες βιντεοσκοπήσεις.
Σ'αυτή τη φάση να υπενθυμίσω ότι επειδή είναι αδύνατη η χρήση της οθόνης κάτω από το νερό, η λήψη φωτογραφίας ή βίντεο διευκολύνεται με τη χρήση του κουμπιού + της έντασης ήχου (για χρήστες iOS 5 και πάνω). Οι χρήστες με iOS 4 και κάτω αναγκαστικά θα πρέπει να ενεργοποιούν την κάμερα έξω από το νερό και είναι αδύνατο να κάνουν λήψη φωτογραφιών μιας και η ενεργοποίηση του κλείστρου πρέπει να γίνει από το virtual key της οθόνης αφής υποχρεωτικά. Σε σπάνιες περιπτώσεις όταν βγάζουμε ή βάζουμε το κινητό στο νερό ενεργοποιούνται κάποιες λειτουργίες του τηλεφώνου (ανάλογα με τις λειτουργίες που εμφανίζει η οθόνη εκείνη τη στιγμή) προφανώς λόγω των σταγόνων νερού και τον στατικό ηλεκτρισμό από τα χέρια μας.
Λήψη δικτύου
Η λήψη του κινητού κάτω από το νερό σε δίκτυο 2g είναι εφικτή σε βάθος εκατοστών αλλά σε 3g αδύνατη. Παρόλα αυτά ίσως σε μικρό βάθος και χωρίς τη χρήση θήκης σιλικόνης να μπορέσετε να ποστάρετε live κάτω από το νερό τις φωτογραφίες σας!
Ποιότητα κάμερας
Η ποιότητα των βίντεο-φωτογραφιών είναι λίγο κατώτερης ποιότητας, λόγω διαφορετικού χρωματικού φάσματος κάτω από το νερό, και απώλειας χρήσης της λειτουργιάς focus (μιας και απαιτείται tap για το focus).




Συμπεράσματα


Σε γενικά πλαίσια και λαμβάνοντας υπόψη μας ότι πρόκειται για μια θήκη σε συνδυασμό με την αγαπημένη μας συσκευή και όχι κάποιας επαγγελματικής αδιάβροχης κάμερας, το αποτέλεσμα της χρήσης είναι άριστο και κυρίως η προστασία που προσφέρει στη συσκευή είναι απαράμιλλη. Ακόμη κι αν δεν είστε επίδοξοι φωτογράφοι του υποβρύχιου κόσμου σας συνιστώ ανεπιφύλακτα την case marine μιας και προστατεύει τη συσκευή σας από υγρά, σκόνες, πτώσεις και κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες όπου οι επισκέψεις σε παραλίες και beachbar είναι συχνές.
Καλό θα ήταν η συσκευή πριν τη χρήση της σε υποβρύχιο περιβάλλον να είναι 100% φορτισμένη γιατί σας εγγυώμαι ότι θα κολλήσετε με την υποβρύχια δραστηριότητα και η κατανάλωση θα πιάσει ταβάνι βλέποντας τα ποσοστά μπαταρίας να πέφτουν σε γρήγορους ρυθμούς αφήνοντάς σας στο τέλος της ημέρας με σβηστό κινητό!
Επίσης δεν προτείνεται η παραμονή της συσκευής στον ήλιο για να μην υπερθερμανθεί μιας και δεν αερίζεται από πουθενά.

Καλές βουτιές

Το Case Marine θα το βρείτε στο http://www.e-expert.gr 
Case Marine Review Reviewed by Unknown on 12:44 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.